Az átlag emberek szűk, szürke látótere képtelen feldolgozni mindazon dolgokat, melyeket én és általam bajba sodort barátaim átéltek. Nem aggasztanak az összefüggéstelen, primitív "magyarázatok", melyekkel az ilyenek bombáznak. Hisz mit ér látónak a vak szava, nemtetszésének hangot adva, csak mert nem lát? S károghatnak eleget, kővel megdobálva, nem tudván, hogy mibe belekeveredtem ott kritika és szkeptikus ostoba szava mit sem segít. - Shagzaran

Slenderman létezik



Globálisan pár éve robbant be a köztudatba a magas, vékony, öltönyös, arcnélküli férfi alakja. Eleinte rettegést váltott ki az emberekből, de kezdett mindenki számára világossá válni, hogy a Something Awful gondozásának köszönhetően született meg a lény, akinek megszületését, az alkotók elméjében való megfogantatását is felvették kamerára. A legnagyobb probléma, és valótlanságának megkérdőjelezése nem csak számomra, itt kezdődik.

Az ember azt mond, azt tesz amit csak szeretne, elvégre (vegyük Amerikát, szabad ország), de egy határ mindig volt. Vannak dolgok, amiknek nem szabad kiderülniük, mégis kiderülnek. Ilyenkor az ASAP foggal-körömmel próbál mindent megtenni azért, hogy a rettegést kiváltó okot (ami lehet Ürlény, UFO vagy Slenderman) elsikálják. Akár ölni is képesek ezügyben, vagy más magyarázatot adni a látottakra, lásd a lezuhant UFO-kat, mely eseteket Meteorológiai léggömb balesettel magyaráztak, mondanom se kell, ez már ott sántít, hogy semmi köze a Nemzetbiztonságnak hozzá, de érdekes módon mégis hemzsegtek a baleset helyszínén.

A bizonyítékokat, mellyel magyarázhatnád a hasonló eseteket, gyakran elpusztítják (ha nem téged). A másik hatásos eszközük az, hogy ellened fordítják, és egy értelmesebb (nem amerikai) ember számára röhejesen átlátszóan megpróbálkoznak a dolog elbagatellizálásával. Ezt tudjuk épp úgy, ahogy ők is. És azt is tudják, hogy mi is tudjuk. Rengeteg film, könyv, sőt dokumentumfilm foglalkozik a látszólagos szabadság mögé bújtatott radikális terrorral, amiről az ottaniak közül akiknek van esze is azért nem vesz tudomást, mert ugye, van pénz, van sansz, hát inkább befogják (Panem et circensem).


Slenderman tehát létezik. És pontosan azért létezik, mert hivatalosan egyáltalán nem létezik.

Ha kitalálnék egy hozzá hasonló, hátborzongató lényt, nem tenném fel egy Something A.-hoz hasonló oldalra (ahogy más sem), és nem reklámoznám, hogy mekkora átverés az egész, csak én csináltam, csak nektek. Teljes az ellentmondás, a lelepleződés kezdete. - A tagadás egyik legerőteljesebb formája.

Az emberi elme nem tud olyat alkotni, aminek nincs valóságalapja. Mindig van összefüggés, mindig van mire visszavezetni egy adott dolgot, függetlenül attól, mennyire van eltorzítva a dolog.

A Something A. csoport, egy hétéves kisfiú rajzát vette alapul. A gyereknek azóta nyoma veszett, csak úgy. Azóta sincs senkinek lövése, hol lehet. Ez sem gyanús ugye?

Valóban vannak jelentések róla sokkal régebbről, némelyik szinte pontosan egyezik a mai verzióval, de van amelyik csak hasonló. Nem, nem a Photoshopképekre gondolok, ahol régiesített fotón pattog cél"személyünk". Pl.: Der Ritter, Fanyűvőr (Slenderman Wiki).

És amin mások röhögnek, de engem nemes egyszerűséggel meggyőzött: Marble Hornets. Aki nem ismeri, Yotubeon tessék rákeresni. Ez egy videosorozat, mai napig bővül. Az első felvételek java része kamu, egy naiv kölyök elkezdett szórakozni ezzel gondolván úgyse talál semmit. Aztán azóta se tudják hol van. A barátja, aki publikálta a felvételeket, pedig beleőrült a rettegésbe. És engem ez győzött meg végleg.

Nem vagyok gyáva leány, nem szokásom borzongani javarészt semmitől. Nincs horror, thriller film, ami kiváltott volna belőlem (is) akkora hepajt, mint ez a kép:

 Hogy mennyire szerkesztett kép, vagy valós, azt egészen pontosan nem tudom megmondani, Marble Hornets nevén viszont megtaláljátok a Yotubeon, valamelyik epizódban. Nem ez az első ilyen kaliberű, így csalódás nem fog érni benneteket, az egyszer biztos. 

Slenderman nem szereti ha rágondolnak, vagy foglalkoznak vele. Állítólag, ezeket megérzi, és minél tovább csinálod annál biztosabb, hogy végül bevonzod. Ha túl mélyen beleártod magad a dolgaiba, ő is a tiédbe (csak a megismerése óta, az első napon egész nap rajta járt az eszem, de amilyen gyorsan jött, úgy ment. Ma már más a helyzet, kereken 1-2 évvel az első találkozás után). A gyerekek a fő célpontjai, hogy közülük mi alapján válogat, azt nem tudni. Legtöbbször az ő közelükben jelenik meg, több eltűnési és halálesettel is összefüggésbe hozták.
A felnőttekről nincs egyértelmű vélemény hogy látják-e. Van aki igen, van aki nem, és olyan is, aki csak mikor már késő. Mindig olyanokat néz ki, akik lehetőség szerint valamennyire fiatalok, egyedül élnek, és történt már velük valami tragédia, életük során. Ez akkor is érvényes, ha az ominózus esetet ő maga okozta- magyarán ha nagyon akar, tud kreálni indokot, hogy a nyomodba eredhessen.

Ha kinéz egy nagykorú egyedet, az illető az úgynevezett slender-sickness tüneteit kezdi produkálni: memóriavesztés, paranoia, antiszociális viselkedés (félnek kilépni az otthonukból, megszakítják a kapcsolatot majdnem mindenkivel- utóbbit ***** rosszul teszik mondjuk). Slender-walking: kisebb-nagyobb térugrássokkal közlekedik. Mint a tipikus horrofilmekben. Ijesztő.

Közeledtét-közelségét az elektronikai berendezések zavarai, kikapcsolódása, és hátborzongató zaj kíséri. Áldozatait nagyon sokszor kibelezi, a belső szerveiket kiveszi, majd ízléses műanyag zacskókba csomagolja, és visszarakja a helyükre.

Egy áldozaton sem látszottak küzdelem nyomai. Mindig valami balesetszerűnek tűnik: faág megszúrja, és elvérzik, leesik egy fáról, beüti a fejét, nem messze egy véres kő, ilyesmik. Ha nem nyitná fel őket tán hihető is lenne.

Nem egy alkalommal találtak több holttestet, kör alakba rendezve. Oka ismeretlen, miért teszi. Biztos jelez vele valamit. Mielőtt megölne valakit, mindig elviszi a közeli erdőbe hogy ott végezzen vele.

Néha felgyújtja az áldozatai holttestét vagy házát, hogy eltüntesse a nyomokat maga után (Szerintem nem ő csinálja de mindegy).

"Paranoid teóriám.

A magyar nyelvű slenderman.freeblog.hu amely egyedüli magyar oldalként foglalkozik a legendával, tele van rakva az operator jellel. Ez egy kör, benne egy kinyúló szárú iksz.

Sosem rajzolnám fel.

Egyrészt, ismerem a szimbólum jelentését- esetünkben elég annyi, hogy az emberi elmét szimbolizálja, ahol az egyenes vonalak keresztezik egymást. Magyarán ez is mutatja a valamivel fentebb is említett, “ha gondolsz rá megdöglesz” elmélet igazát. Van egy másik jelentése is, de az nem jut az eszembe hiába erőlködök. Ha sikerül rátalálnom a neten, majd bővítem a cikket. Egyelőre csak operator sign-ként említő oldalakba botlottam. Állítólag az esetek többségében működik, mint a slender-walkingot megakadályozó segédeszköz.

Másfelől szerintem pont nem véd, hanem odahívja.

Hogy miért?

Nos.

Van egy elméletem arról, hogy miért is sikálják el ennyire ezt az egész történetet…

Az öltönyről jutott eszembe, láttam már egy vagy két olyan filmet kiskoromban, ahol az FBI a saját ügynökén kísérletezett, és a végeredmény valami életképtelen és/vagy borzadály lett. És az egyik Marble Hornets videóban, amikor kimennek a fiúk az erdőbe és emlegetik, valami furcsa zaj többször is megzavarja a felvételt, és a kép is ugrál olyankor. Ez több esetben említésre kerül.

Nekem az volt a véleményem, hogy katonai bázis van a közelben, vagy esetleg, mint sokszor ugye, a föld alatt.

Többségében gyerekekre utazik. Nem tudom ki látta-hallott az Elfen Lied című animéről -Animgo ismertető itt. A sorozat lényege, hogy az emberiség, mint minden más faj, idővel evolúciós fejlődésének következő állomásához érkezik, csak ebben kicsit hamarabb(?) történik a dolog mint a valóságban. Dicloniusok, az új homo sapiensek elkezdtek megszületni. Többek embernél, nemcsak meghatározásukban, genetikailag is, és ilyenkor mi történik? Az új, tovább fejlődött faj természetes ösztöntől vezérelve kiírtja a régi motorosokat. Ezért a klasszikus homo sapiensek begyűjtik és tanulmányozzák, vagy gondolkozás nélkül kivégzik őket, ezzel próbálván kereszbe tenni a természet előre gondosan kitervelt útjainak, vagy csak legalább kis időt nyerni e bolygón. Nem mondom, hogy ilyesmiről van szó, azt mondom, hogy ha a kormány hozta létre ezt a szörnyet, akkor nem cél, és ok nélkül vadászik. Nem véletlen az, hogy elvisz egy gyereket, gondosan kivárva, míg eljön a perc, miközben bármikor lecsaphatna tíz másikra… a boncolós cucc is ezt a támasztja alá. Mintha csak keresne valamit. És a felnőttek is fiatalkák akiket többségében elkap. Tehát szerintem, vadászik az emberekre, hogy valami más előtt elkapja őket- bizonyíték a laza halál- vagy vadászik az emberekre, mert keres valamit bennük egyfolytában- bizonyíték a boncolgatós téma. És persze ne feledkezzünk el róla. Az, hogy a keletkezését ennyire megmutatják és a létét is ennyire cáfolják engem határozottan egy ***** elkapkodott és kétségbeesett megmozdulásra emlékeztet az amerikai kormány részéről.

Szerintem ez egy lehetséges verziója a rejtély megoldásának, de még gondolokozom a többin."

Inform.: Google, Slenderman Wiki, Tsukitachi, Know your meme, Slenderman freeblog